• Helaas is de fietstour gecanceld. Hopelijk dat we het in 2024 weer kunnen organiseren.
LIONS Fietstour

LIONS BEEK-GEULMOND FIETSTOUR 2022 groot succes

Nieuwsfoto 23 May 2022

Zondag, 22 mei 2022, stond in het teken van onze jaarlijkse Fietstourtour.

 

Hét wielerfestijn waarin sport, beleving en ontmoeting op unieke wijze samen komen.  En waar wij Kankeronderzoekfonds Limburg mee steunen.

 

Deze zonovergoten dag begon om 9.00u met een verzameling en briefing bij Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht, waarna de eerste groep om 10.15u vertrok.

 

Er was keuze uit drie routes.
- Route A was een tocht van ca. 125 kilometer waarin met een gemiddelde snelheid van plusminus 27 kilometer per uur een route met 1500 hoogtemeters uitgestippeld was.
- Route B bestond uit een tocht van om en nabij de 100 kilometer waarin met een gemiddelde snelheid van ca. 24 kilometer per uur een hoogteverschil van 1100m moest worden overbrugd.
- Als laatste was Route C uitgezet. Een route waarin +/- 90 kilometer moest worden afgelegd. Deze route werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 21 kilometer per uur, en kende 830 hoogtemeters.

 

De tocht per racefiets ging over de bekende Limburgse heuvels, en afhankelijk van de route kwamen de [AANTAL!] sportievelingen onderweg onder meer de Slingerberg, de Gulpenerberg, de Eyserbosweg en de Dodeman tegen.

 

Halverwege de tocht wordt er natuurlijk ook aan de innerlijke mens gedacht. Er werd een heerlijke lunch aangeboden in de vorm van een lopend buffet, bij Brasserie Nieuw Ehrenstein in Kerkrade. Nadat de verloren gegane energie weer op peil was gebracht, werd de tocht na een pauze van om en nabij de 1,5uur weer voortgezet.

 

Tegen 17.00u finishten de deelnemers op Vaeshartelt.

 

De organisatie is blij dat de tocht zonder incidenten verlopen is, en de wielrenners en wielrensters zijn blij dat ze deze prestatie volbracht hebben.
Het hapje en drankje deden de dames en heren goed, en voor degene die vermoeide benen had gaf de massagetafel uitkomst.

 

De President van Lionsclub Beek-Geulmond spreekt een dankwoord uit. Aan alle deelnemers, aan alle chauffeurs en alle anderen die deze dag ten behoeven van de Lionsclub hun diensten hebben aangeboden.

 

Voor Kankeronderzoekfonds Limburg heeft de organisatie een verdienstelijke bedrag weten te generen. Aan de representant van Kankeronderzoeksfonds Limburg werd door de President van de Lionsclub een cheque aangeboden ter verwezenlijking van de door dit fonds nagestreefde doeleinden.

 

Hiermee is een sportieve dag feestelijk ten einde gekomen.

 

Een evenement als dit kan alleen maar worden gerealiseerd als voldoende sponsoren en vrijwilligers betrokken willen zijn. Daarom willen wij ook via deze weg iedereen bedanken die betrokken is geweest bij deze mooie fietstocht. En hopelijk zien we jullie bij de volgende editie opnieuw.

Terug naar het overzicht