• Helaas is de fietstour gecanceld. Hopelijk dat we het in 2024 weer kunnen organiseren.
LIONS Fietstour

Over ons

Lions en Leo's zetten zich belangeloos in om anderen te helpen. Met zo'n 1,5 miljoen leden zijn we al meer dan 100 jaar actief over de hele wereld en vormen we de grootste serviceorganisatie ter wereld. In Nederland zijn ruim 10.000 Lions in meer dan 470 Lionsclubs actief. Geen enkele club is hetzelfde. Er zijn mannenclubs, vrouwenclubs en gemengde clubs, maar ook speciale clubs met alleen expats of mensen met dezelfde culturele achtergrond. 

Lionsclubs organiseren niet alleen acties om geld in te zamelen (fundraising), maar steken ook de handen uit de mouwen. Dit alles onder het motto: We Serve, Lions helpen! 


Fietsen tegen kanker

Eén van onze evenementen is de Lions Geulmond Fietstour, die vanaf 2008 jaarlijks plaatsvindt. Professioneel georganiseerd, onder goede begeleiding van Motards, medische ondersteuning en begeleid door kopmannen uit fietsclubs uit de regio bieden wij een mooie fietstour aan door het Zuid Limburgse heuvelland en de Voerstreek. Tussen de middag genieten de renners van een rijk aangeklede lunch op een mooie horecalocatie halverwege de fietstour. Start en finish vinden plaats vanuit een goed bereikbare hotelaccommodatie met voldoende parkeer en andere noodzakelijke voorzieningen.

De Lions Geulmond Fietstour is een pelotonstocht met de racefiets van ca. 85, 100 en 120km voor deelnemers die in de regel getraind zijn om langere afstanden over heuvelachtig landschap af te leggen. De fietstour heeft een prestatief karakter maar kent geen competitieve elementen. Alle deelnemers worden in drie groepen ingedeeld. De Lions Geulmond Fietstour voert over openbare wegen en deze groepen worden voor de veiligheid door Motards (gecertificeerde verkeersregelaars) begeleid.

Aanvullende informatie over de tour en deelnemen is te vinden onder de button tour en deelnemen