• Helaas is de fietstour gecanceld. Hopelijk dat we het in 2024 weer kunnen organiseren.
LIONS Fietstour

Deelnemen

Deelname aan de “Lions Geulmond Fietstour” staat open voor teams bestaande uit vijf personen.
Het team kan bestaan uit collega’s, medewerkers, vrienden en klanten.
De kosten voor deelname bedragen € 850,- per team. Een team kan ook uit meer dan vijf personen bestaan à € 125,- per extra teamlid.

Aanvullende informatie
De start- en finish plaats is Buitenplaats Vaeshartelt, Maastricht met gratis parkeren en mogelijkheden tot omkleden en douchen. Desgewenst is overnachting ook mogelijk. Voor partners en familie zijn ruime en mooie horeca faciliteiten aanwezig.

De lunch zal plaatsvinden in Hombourgeois gelegen in Hombourg in de Voerstreek.

Safety First: de zorg voor veiligheid van alle fietsers en voor de overige verkeersdeelnemers blijft voorop staan. Zo hanteren wij de richtlijnen van de NTFU en zorgen gecertificeerde verkeersregelaars (motards) voor een ononderbroken en zorgeloze toertocht.

Ervaren mee-fietsende toerfietsers regelen voortdurend het tempo op basis van de actuele situatie, zowel in de kop als in de staart van de groep. Zij staan met elkaar en met de tourleiding in contact.

Deelnemers die het tempo niet kunnen volgen kunnen zich laten terugvallen in de groep van gemiddeld 24 km/h of worden, als ook 24 km/h te veel is, via een verkorte route naar pauze- of finishplaats geleid.

Bij pech is er ondersteuning door een materiaalwagen, bemand door ervaren mecaniciens.

Partners en geinteresseerden kunnen zich op de hoogte stellen van het verloop van de tocht.

Voor de extra sportieveling bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan het ”Klimklassement”: enkele beroemde en in zekere zin ook beruchte beklimmingen in het Heuvelland en de Voerstreek zullen als scherprechter fungeren, waarbij de organisatie zorg draagt voor de registratie van de individuele sportieve prestaties.

Tijdens een ontspannen en ruime pauze krijgen de deelnemers een culinaire lunch aangeboden in Hombourgeois gelegen in de Voerstreek.

Voor alle teams zijn er speciale foto-momenten voorzien, bedoeld  als mooie herinnering.

Vanaf 09 uur is verzamelen en briefing bij de Buitenplaats Vaeshartelt, Maastricht . We vertrekken om 10 uur. Rond 16 uur is de aankomst gepland en kan iedereen terug blikken op de geleverde prestaties en genieten van een hapje en een drankje. Partners zijn daarbij nadrukkelijk welkom.

Wat vragen wij aan de deelnemers
Draag vooral zorg voor een goed onderhouden fiets met deugdelijke remmen en banden:  afgelopen jaren is gebleken dat het meeste oponthoud onderweg ontstaat door technische mankementen aan een racefiets.

Voor aanvang kan elke deelnemer aangeven of hij/zij deel wil uit maken van de extra sportieve groep of kiezen voor een gematigder variant. Onderschat in dit verband vooral de afstand, de beklimmingen en het tempo niet; er wordt stevig door gereden! Kies daarom de groep die past bij jouw persoonlijk tempo en (trainings)conditie.                                                    
Let wel, neem alleen deel als je een geoefende fietser bent! Achterop raken is voor niemand prettig en verstoort de tocht.

Let steeds op de veiligheid onderweg van jezelf en van anderen. Hou je aan de gangbare regels die bij deze (prestatie)tochten horen. Zeker tegen het einde, als vermoeidheid kan toeslaan.